Interior

Geplaatst op 18 jul. 2022

Aan tafel: Wit servies, 3 keer anders

Wit saai? Helemaal niet. Wit straalt klassieke elegantie uit: kalm en clean. De ideale basis voor een mooie tafelsetting, afgewerkt met jouw eigen persoonlijke toets. Denk aan: combinaties met kleur, groen, glaswerk en natuurlijke materialen. Porselein of aardewerk? Jij kiest wat bij jou en jouw tafel past: van servies tot styling. Al helpen we jou graag met een aantal tips.
Eetkamer blog hoofdbeeld
Eetkamer blog opsomming1

1. Wit, anders bekeken

Het klopt: wit is een veilige keuze. Maar allesbehalve saai, want een neutrale serviesset geeft je net eindeloos veel mogelijkheden. Ga voor tijdloos chic met het grijswitte Alanah servies in combinatie met hout, groen en natuurlijke materialen, uitnodigend mediterraans met de Jille collectie in fijne keramiek, blauwe kleuraccenten en veel glaswerk of ongedwongen feestelijk met de handgemaakte Di Mare set met opvallend rode patronen en nonchalant tafeltextiel.

Eetkamer blog opsomming2

2. Porselein of aardewerk

Een mooie tafelsetting is geweldig, maar vraag je ook af welk materiaal het best past bij jouw tafelgewoonten. Porselein wordt gebakken op heel hoge temperaturen van 1300 tot 1500 graden. Daardoor is het uitermate sterk en niet poreus: ideaal dus voor intensief gebruik. Maar het is ook licht in gewicht en fijn om vast te houden, vaatwasmachinebestendig en eenvoudig schoon te maken. Je vindt het bijna uitsluitend in wittinten en in verschillende kwaliteiten. Zoals het luxeporselein New bone China van ons Cathy servies, dat nog sterker is dan standaardporselein.

Aardewerk wordt op iets lagere temperatuur geproduceerd en is dus iets zachter. Maar door de beschermende glazuurlaag is het uitermate krasbestendig én beschikbaar in heel uiteenlopende tinten en texturen. Keramiek is vaak iets zwaarder en een perfecte warmtegeleider: ideaal dus om gerechten op te warmen of warm te houden. Mag het ook vlot de vaatwasmachine in? Absoluut, maar je droogt je aardewerk servies het best snel af om de kwaliteit optimaal te behouden.

Eetkamer blog opsomming3

3. Make it you

Een witte serviesset is als een wit canvas: jij bepaalt uiteindelijk hoe je tafel eruit zal zien. Met de juiste styling geef je elk etentje een persoonlijke toets. Denk: opvallende servetten, bijzondere besteksets, kleurrijke glazen of verse bloemen in statement vazen. Maar decoreren kan ook met grote windlichten, gekleurde kaarsen of contrasterende placemats.

“Een witte serviesset is als een wit canvas: jij bepaalt uiteindelijk hoe je tafel eruit zal zien.”
Eetkamer blog afsluiten

Kies een thema

Kies eerst een duidelijk thema of kleurenpalet uit en ga daarna op zoek naar de juiste combinaties. Eén tip: vergeet niet dat je eten ook kleur en textuur toevoegt. Maak het geheel dus niet té druk, want proeven doen we nu eenmaal allemaal eerst en vooral met onze ogen. Smakelijk!


Schrijf je in en krijg 10% korting 

Registreren voor onze nieuwsbrief? Dat betekent 10% korting op je eerste aankoop. Maar ook: gratis interieur- en stylingtips en de primeur op acties, kortingen en events. Word jij onze Flamant friend? Welkom!

Ik wil korting en inspiratie