Interior

Geplaatst op 21 okt. 2022

DIY: een kerstboom decoreren doe je zó

Kerstdecoratie vind je overal, maar hoe zorg je ervoor dat je kerstboom écht de  blikvanger van je interieur wordt? Neem je tijd, bekijk je boom af en toe vanop een afstand en wees vooral niet te zuinig met kerstornamenten. Klaar voor de start? Onze interieurexperts geven je een aantal tips & tricks voor het mooiste resultaat.  
Hoofdbeeld BLOG
Beeld BLOG

1. Worstel jij ook elk jaar met de knopen in je lichtsnoer? Hang deze kerst je lichtjes slim op met de zigzagmethode. Verdeel je boom in gedachten verticaal in taartstukken en begin bovenaan met de lichtjes. Werk zo zigzaggend naar beneden binnen het eerste taartstuk en start daarna met het tweede deel van onder naar boven.

2. Verlichting in orde? Tijd voor de kerstornamenten. Maak een selectie: in een (kunst)boom van 245 cm hang je al snel 8 verschillende soorten kerstballen, waarvan je telkens 24 stuks nodig hebt. Dat betekent: more is more! Kerstmis is geen feest voor minimalisten.

3. En nu aan de slag. Verdeel de boom in gedachten in een ruitpatroon met kruisende diagonalen.

4. Start met de grootste kerstballen en hang die het diepst in de boom. Werk daarna verder in een kleiner of groter ruitpatroon voor de volgende reeks kerstornamenten.

5. Wil je een nog voller resultaat? Voeg mooie kunsttakken met glitter of grote strikken toe voor de finishing touch.

More is more! Kerstmis is geen feest voor minimalisten.

En onderaan? Daar horen naast een opvallende kerstboomrok, vooral heel veel cadeautjes. Op zoek naar inspiratie? Snuif de kerstsfeer op in onze Flamant shops of ontdek de leukste geschenkideetjes in onze webshop.