Interior

Geplaatst op 08 nov. 2022

Zo gebruik je een wandtafel

Het is misschien niet het eerste meubelstuk waaraan je denkt bij het inrichten van je interieur. En toch is een consoletafel een van de meest veelzijdige woonelementen. Voor in de hal of in je woonkamer, in de veranda of in je slaapkamer: een wandtafel is een meerwaarde in elke ruimte. Wij geven je alvast 5 tips om je console optimaal te gebruiken.
MG 4383 viresa
MG 3792 basisbeeld

1. Een handige plek voor elke dag

Je sleutelbos, brieven en al die andere kleine spullen die je dagelijks gebruikt: ze belanden soms overal. Gebruik je wandtafel als verzamelplek in de hal of woonkamer. Tip: met verschillende decoratieve manden of dozen zorg je voor een opgeruimde look.

MG 3065

2. Een bijzondere vitrine

Je interieur is een spiegel van jezelf. Voeg dus voldoende persoonlijkheid toe: alleen zo zal je je er echt thuis voelen. Hoe? Stel je favoriete objecten tentoon: van reissouvenirs en decoratie tot fotokaders of je lievelingsmuziekinstrument. Een consoletafel zoals Viresa – 250 cm lang, 4 lades en 2 legniveaus - geeft je extra veel etalageruimte.

MG 3757

3. Een compacte opbergplaats

Een smalle inkomhal of een volle woonkamer? Consoletafels zijn ideaal voor kleinere ruimtes. Ze nemen amper plaats in – zoals de slanke Cosa console in smeedijzer of de thibaut, maar geven je wel heel wat extra opbergruimte - zoals de Farra wandtafel in verweerde eik met 3 legniveaus. Tip: vergroot je ruimte door een grote spiegel op je console te plaatsen.

MG 2889

4. Een verfijnd alternatief voor een minibar

Een bijzondere wijnfles, een mondgeblazen champagnekoeler of handgeslepen whiskeyglazen? Die stop je liever niet weg in een gesloten kast. Gebruik je wandtafel als minibar voor een verfijnd accent in de woonkamer. Cheers!

MG 3850

5. Een bijzonder accentstuk

Het klopt: onze wandtafels zijn blikvangers op zich. Denk maar aan de karaktervolle Saito, gemaakt van gerecupereerd hout van decennia oude schuren of de tijdloze Naxos in een bijzondere mix van hout en spiegelglas. Maar ze nodigen ook uit om je innerlijke stylist naar boven te laten komen. Laat je creativiteit de vrije loop en decoreer je console met een opvallend kunstwerk, een grote vaas of sfeervolle tafellamp. Tip: geef elk stuk voldoende ademruimte, gebruik niet te veel verschillende kleuren en varieer in hoogtes.

Shop je favoriete wandtafel

Voor een klein hoekje of een lange wand? In verweerd hout of sterk smeedijzer? Bij Flamant vind je een consoletafel voor elke ruimte en elke stijl.

Schrijf je in en krijg 10% korting 

Registreren voor onze nieuwsbrief? Dat betekent 10% korting op je eerste aankoop. Maar ook: gratis interieur- en stylingtips en de primeur op acties, kortingen en events. Word jij onze Flamant friend? Welkom!

Ik wil korting en inspiratie